CENTA Power Transmission

CENTAFLEX-M / AM / AGM / ACV  

Propelakselkoblinger

For at dæmpe støjen i en båd bruges CENTA højfleksible koblinger med dæmpning, hvilket for det første tillader brugen af fleksibel montering af motoren. Dette er dog normalt ikke tilstrækkeligt, da en stor del af støjen og vibrationerne føres ind i bådens skrog gennem gearet og den faste kobling mellem gearet og propelakselen. Ved at placere en CENTA højfleksibel kobling mellem gearet og propelakselen vil man fuldende reduktionen af støj og vibrationer. Den opnåede støjreduktion vil være på op til 5 dBA, det betyder en reduktion på op til en tredjedel.
 

Karakteristik

Vridningsmæssigt elastisk, fri for slør, potentielt skadelige vridningsvibrationer fra motoren dæmpes, specielt ved lave hastigheder.
Yderligere dæmpes støjen med op til 5 dBA, koblingens gummi leder ikke støjen fra motoren til skroget. Reduktion af vibrationer beskytter alle dele af enheden, særligt de elektroniske.
Koblingerne kompenserer for alle slags fejlindstillinger, især vinklede, og reducerer således slid på akselleje og gearkasse.
Propeltrykket eller propeltrækket (i baglæns retning) overføres fra propelakselen til gearkassen, eller hvis der er tale om typen CF-AGM overføres det direkte til fartøjets skrog.
Koblingen er fastgjort til den enkle cylindriske propelaksel ved hjælp af et nøjagtigt dimensioneret spændenav. Således er dyr maskinforarbejdning af akselen ikke nødvendig. Længdetilpasning er let, og propelakselens diameter svækkes ikke af en udboring eller en notgang.
Nem montering med flangeforbindelse og nav leveret fuldt bearbejdede klar til installation. De kan også leveres med passende tilpasningsflange, som monteres på hvilken som helst ikke-standard gearkasse-flange.
 

Anvendelsesområde

Mellem motor og gear.
Gear og propelaksel.
Vandjet både.
Z-drev osv.

Koblingerne er elektrisk isolerende og giver derfor beskyttelse mod elektrolyseskader.

 

PDF download

Produktinformation
product catalog cf-marine--04-09
International · 3450 kB
product catalog CF-Marine-rus-03-05
International · 3940 kB
EU maskindirektiv
MAR declaration of incorporation D003-900 (CF-M)
International · 28 kB
MAR Einbauerklärung D003-900 (CF-M)
German · 28 kB
Leading by innovation
Rexnord Home CENTA Home
CENTA Nordic AB

Metallgatan 4 C
26272 Ängelholm
Sweden
 

+46-431416390 Phone
+46-431416391 Fax
centa, centaflex, marinekoblinger, koblinger, kobling, CENTA, CENTRA, CENTER, ZENTA, ZENTRA, ZENTER, Antrieb, Antriebe, Antriebstechnik, Antriebssysteme, Antriebselemente, Kupplung, Kupplungen, Kirschey, Kirshey, Kirshy, Kirschei, Kirschkey, Krischei, Krischey, GmbH, Lovejoy, Miki, power transmission, power transmissions, Haan, Hahn, 42781, 5657, D-42781, D-5657, W-5657, Germany, Deutschland, BRD, FRG, West-Germany,

CENTA
Power Transmission

CENTA Denmark

CENTA Nordic AB

Metallgatan 4 C
26272 Ängelholm
Sweden

+46-431416390 Phone
+46-431416391 Fax